Last van DierenAngst?

In enkele sessies vrij van Dierenfobie!

Last van Dierenfobie !

Het is vakantie en de (klein)kinderen willen naar de dierentuin. Eenmaal aangekomen, gaan jullie naar de olifanten, giraffen en de andere grote dieren kijken. En dan zijn de kleinere diertjes aan de beurt. Maar daar, daar wil je niet naartoe! Je bent doodsbang voor dat éne diertje, voor dat klein kikkertje dat achter glas zit. En daarom alleen wil je niet bij de amfibieën binnen wandelen. Het idee alleen dat er daar kikkers zitten, maken je dol, ondanks je weet dat het veilig en wel achter glas zit. Je weet zelfs al waar het zit, want die ene keer dat je het al gezien hebt, bent je al snelwandelend naar buiten gegaan, net op een tempo dat het niet opviel. En net daarom blijf je dus nu buiten wachten en mis je de grappen over de krokodil en de slang. Daarom blijf je buiten wachten terwijl de rest kan genieten van de mooie kameleon en grote varaan.

Een leven vrij van angst voor ongevaarlijke dieren.

Je gaat samen op reis met je gezin naar een warm land. Je gaat langs het wandelpad het bos in en je geniet van de kleine ongevaarlijke diertjes: een eekhoorn die langs een tak rent, een hagedis die over de rots crosst, een groep spinnen in de oppervlakkige struiken. Het is allemaal mooi, Je angst waar je vorig jaar nog last van had, is verdwenen. Eindelijk kan je ten volle genieten van de mooie natuur en heb je geen last meer van je angst voor deze lieve diertjes. Gelukkig heb je initiatief genomen en heb je het laten oplossen. Je kan morgen naar de dierentuin en deze keer ga je zeker de amfibieën bekijken: die mooie kikkers en hagedissen. De slang is wel degelijk gevaarlijk, maar je vertrouwt op het veiligheidsbeleid van de dierentuin. Je weet dat in de dierentuin de echte gevaarlijke dieren afgeschermd zitten en dat er jou niks kan gebeuren.

Wat levert angstvrij van dieren jou op?

  • Een goed gevoel als je naar familie of vrienden met huisdieren gaat.
  • Meer gezellige tijd met de (klein)kinderen. Je kan zonder enige vorm van angst of ongemak een uitstapje maken naar de zoo, naar het bos, of zelfs naar een reptielen zoo met alleen die dieren die jou ongemakkelijk kunnen maken : spinnen, slangen, enz…
  • Jouw kat mag al eens een muis vangen zonder dat jij er duizelig van wordt.

 Maak nu jouw afspraak voor een leven vrij van angst voor dieren

Overwin jouw dieren angst.